Kakanj

FUP priveo 31-godišnjaka zbog seksualnog iskorištavanja maloljetnice

Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije
Vijesti / Crna Kronika | 04. 04. 2019. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su 3.4. poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, na području općine Kakanj, lišili slobode jednu osobu inicijala O.H. (1988.), vezano za kazneno djelo 'Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije' iz člana 211. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Privedena osoba se sumnjiči da je od kraja 2018. do danas, posredstvom aplikacije 'Kik' stupao u kontakt sa maljoljetnom osobom (žensko djete starosne dobi od 13 godina) od koje je, koristeći se ucjenama zahtijevao, te zaprimao seksualno eksplicitni sadržaj, koji je kasnije razmjenjivao sa trećim osobama, navodi se iz FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Kaknju izvršen je pretres stanbenog objekta koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađen i oduzet računar, elektronski mediji za pohranu podataka u digitalnom obliku, mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelom.

Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku predati uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije.

Asistenciju prilikom ovih aktivnosti pružali su službenici Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, Policijske postaje Kakanj, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close