Sudski epilog

Pritisak na pozorište i direktora: Baralija izgubila tužbu protiv Mujkanovića

Presuda je u cjelosti u korist direktora Mujkanovića, priopćeno je iz Narodnog pozorišta.
Vijesti / Flash | 26. 11. 2021. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Mostaru je sredinom tjedna donio prvostupanjsku, nepravomoćnu presudu u predmetu “Irme Baralija protiv direktora Narodnog pozorišta Almira Mujkanovića”, zbog navodne klevete.

Presuda je u cjelosti u korist direktora Mujkanovića, priopćeno je iz Narodnog pozorišta.

Ovom presudom sud je, odbijajući sve zahtjeve tužiteljice, nedvojbeno utvrdio da je Irma Baralija vršila pritisak na direktora Narodnog pozorišta i samu ustanovu, kako na sjednici Gradskog vijeća, tako i putem medija/društvenih mreža, koristeći se poznanstvom i političkim vezama sa urednikom internet portala „Klix.ba“ Rijadom Durkićem i bivšom radnicom Narodnog pozorišta Aldijanom Šteta.

Sud je, izvodeći zaključke o povezanosti gradske vijećnice Irme Baralija, radnice koja je dobila otkaz u Narodnom pozorištu Aldijane Šteta i urednika portala Klix.ba Rijada Durkića, svi povezani sa političkim subjektom „Naša stranka“, naveo da “„..kao logičan nameće se zaključak o njihovoj međusobnoj povezanosti. Takav zaključak očigledno nije bez ikakvog činjeničnog osnova što je na neki način potvrdila i svjedokinja Aldijana Šteta…“

Prema ovoj presudi , Irma Baralija je obavezna isplatiti sudske troškove u iznosu od 842,40 KM.

Direktor Narodnog pozorišta Amir Mujkanović u prioćenju ističe da ne želi komentirati presudu, te za više informacija upućuje na svoju odvjetnicu.

“Za svaki kometnar presude zainteresirane upućujemo na Zajednički odvjetnički ured Nade Dalipagić i Jelene Dalipagić – Crnjac, kojima se ovom prilikom u ime Narodnog pozorišta zahvaljujemo”, priopćeno je iz Narodnog pozorišta.

Kopirati
Drag cursor here to close