Krađa glasova

VIDEO: Banja Luka prosvjeduje: “Mile, lopove”

Na prosvjede je stigla i Dodikova protukandidatkinja na izborima Jelena Trivić, a sudionici su odmah potom krenuli u prosvjednu šetnju gradom.
Vijesti / Flash | 06. 10. 2022. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko tisuća građana Banja Luke izašlo je na ulice zbog, kako su to kazali organizatori, pokradenosti na ovogodišnjim Općim izborima u našoj zemlji, javlja klix.ba. Na prosvjedima sudjeluje vrh PDP-a i SDS-a. Tu su Branislav Borenović, Vukota Govedarica, Darko Babalj, Draško Stanivuković i brojni drugi.

Na prosvjede je stigla i Dodikova protukandidatkinja na izborima Jelena Trivić, a sudionici su odmah potom krenuli u prosvjednu šetnju gradom.

Foto:Klix:ba / Banja Luka prosvjeduje

Na ulicama se čuju uzvici: " Mile lopove", “pobjeda, pobjeda”, vidljivi su transparenti "Neću više da sjedim i šutim dok nas kradu. Dosta je! i Neće ti proći". Kako saznaju, policija ponovo traži spiskove, legitimira putnike,

SDS-ov poslanik u NSRS Nedeljko Glamočak kazao je kako još čekaju autobuse koji pristižu iz drugih mjesta, a koji su zbog kontrola zaustavljeni.

Video: Dodikova policija zaustavlja autobuse pred Banjalukom

“Imam informaciju da se ono vrše rutinske kontrole, pretresaju ljude, uzimaju popise, to se sada radi da se dobije na vremenu da ljudi iz drugih okolnih mjesta ne bi došli na vrijeme, ali nisu uspjeli u tome”, istaknuo je Glamočak.

"Pogledajte tu kolonu, vidite koliko je nezadovoljstvo građana. Neće im proći", rekao je Glamočak.

Foto: Klix.ba / Banja Luka prosvjeduje

Okupljeni građani, zajedno s opozicijom traže da se ponove izbori za predsjednika Republike Srpske jer smatraju da rezultati, prema kojima je Dodik pobijedio Trivić, nisu regularni.

Podsjećamo, Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića pozvali su sve građane koji se osjećaju pokradenim i prevarenim na izborima, održanim u nedjelju, da se u četvrtak, 6. listopada od 18 sati pridruže u mirnoj šetnji kojom će "jasno i nedvosmisleno iskazati svoj bunt zbog izbornih prevara i krađe glasova".

Kopirati
Drag cursor here to close