Tajna operacija

Avaz piše: Misteriozni pacijent je Sebija Izetbegović?!

Jedan liječnik tvrdi kako nije etično to što je s čitavog jednog odjela u četvrtak većina liječnika i drugog osoblja doslovno otjerana ranije kući s posla.
Vijesti / Flash | 05. 11. 2018. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne možete u jednoj javnoj ustanovi poput KCUS-a blokirati cijeli kat, i to pod velom tajne. Nevjerojatno je da se takve stvari događaju u civiliziranom svijetu'', rekao je jedan uposlenik KCUS-a komentirajući misterioznu operaciju u sarajevskoj kliničkoj bolnici.

Naveo je kako nije etično to što je s čitavog jednog odjela u četvrtak većina liječnika i drugog osoblja doslovno otjerana ranije kući s posla.

''Takvo nešto nikad se nije desilo u KCUS-u, čak ni u vrijeme dok su se liječili najviši dužnosnici BiH'', navodi Avaz i dodaje kako je njihov sugovornik istaknuo kako bolest nije sramota i da nije etično da se ljudi uklanjaju s klinike i posla, kao što se dogodilo proteklog tjedna.

Sarajevske novine navode kako u KCUS-u još uvijek nisu dobili odgovor zašto je bio blokiran sedmi kat klinike i tko je pacijent zbog kojeg su provedene posebne mjere.

''Mada je očigledno da se pokušava sakriti identitet pacijenta, sumnja se da je, ustvari, operirana Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, novoizabrana zastupnica SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH i supruga Bakira Izetbegovića, aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika SDA'', piše Avaz.

Novine navode kako su pripreme i sama operacija u jednoj od onkoloških sala u Centralnom medicinskom bloku obavljeni pod posebnim i tajnim mjerama.

U četvrtak oko 15 sati svi zaposlenici, uključujući liječnike i drugo osoblje tog odjela, pušteni su kućama. Na odjel su tada stigli dr. Dželaludin Junuzović, direktor kirurških disciplina, dr. Amela Katica-Mulalić, šefica anestezije, Muvedeta Butmir-Čedić, šefica računovodstva, i glavna sestra Ernela Eminović. Na odjel je stigao i jedan liječnik plastičar iz Beograda, koji je prisustvovao operaciji, koja je trajala skoro osam sati. Sve to vrijeme, do jutarnjih sati u petak, odjel je bio pod blokadom.

''Pitanje je zašto se krije ime pacijenta, čak i ako je u pitanju Sebija Izetbegović. Jer, iako zdravstveno stanje običnih građana jeste njihova privatna stvar, kod Sebije Izetbegović, kao i ostalih istaknutih javnih ličnosti, to nije slučaj. Poznato je, naime, da je Sebija Izetbegović prije desetak godina vodila borbu s karcinom dojke i da je o tome poslije govorila u medijima te da je na kraju, kako je potvrdila, pobijedila tu opaku bolest'', piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close