O non paperu

Antifašisti pozivaju na organizirani otpor svima koji ugrožavaju integritet BiH

Antifašisti smatraju da se fašizam u Europi vraća kao ideologija
Vijesti / Flash | 17. 04. 2021. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon obznanjivanja non paper pisama o sudbini Bosne i Hercegovine, te brojnih reakcija na njih, kako iz zemlje, tako i iz inozemstva, nisu ostali nijemi ni antifašisti Bosne i Hercegovine.

UABNOR Mostar, proslijedilo je priopćenje SABNOR-a u kojem se navodi da se u Europi fašizam vraća kao državna ideologija.

''Ne u smislu crnih košulja i ratova, ali se vraća u svojoj suštini. Rezultat toga su kod nekih od europskih vođa stvorene ideje o prekrajanju granica i stvaranju novih geopolitičkih odnosa u kojima oni i njihove države mogu na neki način profitirati. Jalov posao. Države nastale raspadom Jugoslavije postale su samostalne zahvaljujući antifašističkom AVNOJ-u, te su decidno priznate u avnojevskim granicama. Diranje bilo koje od avnojevskih granica značilo bi i poništavanje avnojevskog principa za sve, a onda bi po inerciji bile napadnute granice svih novonastalih država od njihovih susjeda. Kuda bi to vodilo i što bi se dešavalo u Europi bolje je i ne pominjati'', navode u priopćenju.

Kažu da ih u svemu ovome zabrinjava nesposobnost i direktan rad protiv države BiH brojnih izabranih dužnosnika na najviše državne funkcije.

''Neki od njih direktno rade protiv države i za interese drugih država. Smatramo da u našem zakonodavstvu ima dovoljno kaznenih odredbi koje se mogu koristiti protiv svih, koji ruše ustavni poredak države, svojim djelovanjem svjesno izazivaju strah i paniku među stanovništvom, šire nacionalnu i vjersku mržnju, te svojim svjesnim nedjelovanjem urušavaju institucije države. Pozivamo sve nadležne pravosudne organe da iskoriste svoje zakonske ovlasti i stanu u zaštitu države'', rekli su u priopćenju antifašisti pozivajući i građane na organizirani otpor svima koji na bilo koji način ugrožavaju teritorijalni integritet BiH.

''Pozivamo vas u općenarodni antifašistički front, da i danas, kao i naši prethodnici ranije, zaštitimo sadašnjost i budućnost Bosne i Hercegovine. Smrt fašizmu, sloboda narodu'', poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close