Reforma

Amerikanci hvale vojsku BiH

Savjetnik za vojno-politička pitanja Salman Khan je naglasio da je obrambena reforma jedna od najuspješnijih reformi u Bosni i Hercegovini, te da SAD cijeni partnerstvo i svu zajedničku suradnju, dodavši kako će SAD nastaviti da pomažu svim raspoloži
Vijesti / Flash | 03. 03. 2022. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je u posjetu, 3. ožujka 2022. godine, savjetnika za vojno-politička pitanja pri Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država Salmana Khana zajedno sa vojnim atašeom Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadirom Michaelom Tarquintom i savjetnikom za vojno-politička pitanja pri Veleposlanstvu SAD-a Amelom Fakom.

Teme razgovora, između ostalih, ticale su se proračuna, bilateralno-obrambene suradnje dvije zemlje kao i reformske aktivnosti MO i OS BiH.

Zamjenik Okolić je naveo kako postoji problem u proračunu zbog poskupljenja energenata na tržištu, ali da isti ne smije biti alibi za nedovršavanje tekućih obveza i zadataka MO BiH.

Savjetnik za vojno-politička pitanja Salman Khan je naglasio da je obrambena reforma jedna od najuspješnijih reformi u Bosni i Hercegovini, te da SAD cijeni partnerstvo i svu zajedničku suradnju, dodavši kako će SAD nastaviti da pomažu svim raspoloživim sredstvima obrambenu suradnju sa MO BiH.

Na kraju sastanka sagovornici su zaključili da su transparentni sastanci i razgovori jedini način koji vodi ka napretku BiH, priopćio je Ured za odnose s javnošću MO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close