Odcjepljenje

Američko veleposlanstvo o Dodiku: Upravo zbog izjava poput ove današnje je sankcioniran

Milorad Dodik danas je, prije polaganja zakletve u NSRS-u, kazao da ukoliko netko “dirne imovinu” ovog bh. entiteta predložit će odcjepljenje od države.
Vijesti / Flash | 15. 11. 2022. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Anadolija / Milorad Dodik

Sjedinjene Države su uvijek podržavale i nastavit će podržavati teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine, kazali su za N1 iz Američkog veleposlanstva u BiH.

Diranje imovina

Naime, novi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je, prije polaganja zakletve u NSRS-u, kazao da ukoliko netko “dirne imovinu” ovog bh. entiteta predložit će odcjepljenje od države, što je izazvalo pljesak prisutnih.

Iz američkog veleposlanstva ponovili su stav kako su “Sjedinjene Države uvijek podržavale i nastavit će podržavati teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine” te su ponovili kako je “secesionistička retorika opasna, neodgovorna i antidejtonska”.

“Upravo zbog izjava poput ove današnje Milorad Dodik je sankcioniran od SAD-a”, kazali su.

Podsjetimo, Milorad Dodik, predsjednik SNDS-a, danas je položio svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini RS-a koja je dobila i novog predsjedatelja – Nenada Stevandića.

Impresivna, društvena i teritorijalna zajednica

U svom prvom govoru, obraćajući se zastupnicima u Narodnoj skupštini RS-a, rekao da je „ona za njega, impresivna, društvena i teritorijalna zajednica, stvorena voljom naroda sa željom da svi u njoj, po različitim osnovama nađu način da zajedno žive“.

 “RS mora brinuti za svakog čovjeka na ovom prostoru. Tražit ću modalitete da s tim radim sa potpredsjednicima, bez osvrta na prošlost. RS će velike političke teme definisati kroz NSRS i člana Predsjedništva BiH. Neće nam biti lako. Neriješena pitanja na nivou BiH, odlazak van ustavnih okvira, veliki su problem. Vrhunac političkog pragmatizma jeste poštivati Ustav. Ustav BiH je za nas dovoljan okvir da slobodno živimo i radimo", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close