Onemogućen pristup

Američke sankcije srušile stranice institucija Republike Srpske

Ovu informaciju potvrdio je predsjednik Vlade RS Radovan Višković ističući da su problemi sa internet konekcijom zbog kojih je otežan i onemogućen pristup službenim stranicama
Vijesti / Flash | 31. 10. 2023. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sankcija Sjedinjenih Američkih Država najviše institucije RS su danima virtualno paralizirane, službene stranice su uglavnom nedostupne i onemogućena je elektronska komunikacija i razmjena pošte, piše portal CAPITAL.

Ovu informaciju potvrdio je predsjednik Vlade RS Radovan Višković ističući da su problemi sa internet konekcijom zbog kojih je otežan i onemogućen pristup službenim stranicama Vlade, predsjednika Republike Srpske i Inspektorata rezultat sankcija.

Vlada poduzima korake

- Isključili su nas Amerikanci. Iako imamo sve uplaćeno do veljače 2025. godine, brutalno smo isključeni zbog sankcija koje su SAD uvele predsjedniku Republike Srpske - rekao je Višković na marginama investicijske konferencije “Invest Srpska” koja se održava u Tesliću u organizaciji Investicijske-razvojne banke RS.

On je dodao da Vlada poduzima određene korake kako bi prevazišla ovaj problem.

Sigurnosni rizik

- Nemojte tražiti da preciziram kakvi su to koraci, ali u naredna dva-tri dana bi sve trebalo da profunkcionira - rekao je Višković.

Sugovornici iz institucija neslužbeno su potvrdili da ne mogu koristiti službene mailove, da se mailovi upućeni njima vraćaju, te da su prisiljeni koristiti privatnu elektronsku poštu, što je veliki sigurnosni rizik i stvara mogućnost hakiranja jer nije predviđeno da se službena dokumentacija tako šalje.

Kopirati
Drag cursor here to close