Slučaj 'Tegeltija'

Alešević zatražio imunitet, Tegeltija zaštitu

Nermin Alešević zatražio je imunitet. Odluka Tužiteljstva Bosne i Hercegovine još mu nije priopćena.
Vijesti / Flash | 27. 05. 2019. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, zatražio je imunitet od državnog tužiteljstva, a nakon što je u petak dao iskaz o slučaju “Tegeltija” i o video snimku koju je načinio u studenom 2018. tijekom susreta s inspektorom SIPA-e Markom Pandžom i predsjednikom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH. Ministar sigurnosti ostaje ustrajan, i danas poziva građane na prosvjed ispred sjedišta VSTS-a u Sarajevu. U MUP-u Kantona Sarajevo još nije stigla najava okupljanja, a Tegeltija je zatražio zaštitu osobne sigurnosti.

Nermin Alešević zatražio je imunitet. Odluka Tužiteljstva Bosne i Hercegovine još mu nije priopćena. Ovaj biznismen iz Velike Kladuše autor je i akter video snimke - snimljene tijekom susreta s inspektorom SIPA-e Markom Pandžom i predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. Snimak je objavio online magazin “Žurnal”, kao i transkripte Viber poruka i navode o umiješanosti Milana Tegeltije u koruptivne radnje. Alešević je o svemu dao iskaz, javlja N1.

"Sada je na njima da odluče. Želim također sve obavijestiti da u srijedu dolazim u Sarajevo. Nadam se da će i građani BiH shvatiti da nam treba pravna država za bolju budućnost naše djece i naših obitelji", napisao je Nermin Alešević, suvlasnik i direktor firme "Airvent" na Twitteru.

Dan nakon Aleševićevog pojavljivanja u državnom Tužiteljstvu, državni ministar sigurnosti pozvao je na masovno okupljanje građana ispred sjedišta VSTS-a u Sarajevu. Poziv je dodatno precizirao.

"Pozivam sve časne i poštene ljude ove države, intelektualce, radnike, seljake, omladinu i sav drugi obespravljeni i poniženi narod, a posebno istaknute kulturne, sportske, znanstvene i druge javne radnike da u srijedu u 12 sati ispred VSTV-a održimo prosvijed i tako krenemo u promjene", napisao je Dragan Mektić na Twitteru.

Milan Tegeltija zatražio je “osiguranje osobne sigurnosti” tijekom boravka u Sarajevu. Odgovor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH još uvijek čeka. Tegeltija je priopćio da bi redovna sjednica VSTS-a BiH koja je zakazana za srijedu - na dan održavanja prosvjeda - iz tehničkih razloga mogla biti održana izvan Sarajeva. Inače, u kantonalni MUP nije stigla najava za održavanje prosvjeda. Prosvjedima će se, kako je ranije potvrđeno, priključiti i obitelj Memić i članovi skupine Pravda za Davida.

Kopirati
Drag cursor here to close