Tužiteljsto

Alešević nakon ispitivanja: Nije im stalo da čuju kompletnu istinu

''Na prvoj izjavi nisu zatražili komplet izjavu nego samo do snimka i dalje nisam ništa rekao. Danas sam se branio šutnjom i za sve druge stvari sam preporučio odvjetnika ", kazao je Alešević.
Vijesti / Flash | 28. 06. 2019. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Očito ovom našem Tužiteljstvu nije stalo da čuju komplet istinu. Onaj dio koji sam napravio, na koji način bih drugačije dokazao kakvo je naše pravosuđe, nego na način da se snimi i pokaže ljudima kako oni rade", kazao je danas biznismen Nermin Alešević nakon ispitavanja u Tužiteljstvu BiH, prenosi N1.

"Očito ovom našem Tužiteljstvu nije stalo da čuju kompletnu istinu. Onaj dio koji sam napravio, na koji način bih drugačije dokazao kakvo je naše pravosuđe, nego na način da se snimi i pokaže ljudima kako oni rade. Na prvoj izjavi nisu zatražili komplet izjavu nego samo do snimka i dalje nisam ništa rekao. Danas sam se branio šutnjom i za sve druge stvari sam preporučio odvjetnika ", kazao je Alešević.

na upit novinara jesu li ga pitali za informacije od 2018.godine, odgovara:  "Ne, ništa. O tome nismo razgovarali, samo je do tog toka išlo i onda se pričalo o imunitetu".

"U početku su pitali o problemu. Ja sam pričao o problemima koje imam od 2011 do 2018. sa pravosudnom mafijom. Imam preko 10 sudskih postupaka gdje su donosili nakaradne odluke. Predmet koji se nalazio kod Dalide Burzić, to nije moj objekat, nego objekat države BiH. Ljudi su se složili da postoji krivično djelo, a o snimku se ništa nije pričalo", smatra Alešević i dodaje: "Danas sam zatražio imunitet i branio se šutnjom".

Ljudima koji više nemaju povjerenja u pravosuđe preporučuju: "Ja da sam došao i da sam rekao da sam bio u kafani sa nekim visokim zvaničnikom, da li bi mi vjerovali? Ne bi. Jedini način je da se snimi".

Kopirati
Drag cursor here to close