SIPA

Akcija ''Taxa'' - Uhićene dvije osobe

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta poslovna dokumentacija kao i forenzičke kopije sadržaja tri računara u digitalnom obliku kao i drugi predmeti.
Vijesti / Flash | 10. 11. 2023. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu 9.11.2023. godine su na području Bojeljine i Graničnog prijelaza Rača realizirali operativnu akciju ''Taxa'' zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela ''Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja'' i ''Falsificiranje isprave'' propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske, u sklopu koje su pretresene četiri lokacije.

Slobode su lišene dvije oosbe, nad kojima je u prostorijama SIPA-e izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su u zakonskom roku predana u dalju nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, priopćila je SIPA-

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta poslovna dokumentacija kao i forenzičke kopije sadržaja tri računara u digitalnom obliku kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Osnovnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini a u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close