Akcija ''Jezero

U Konjicu pronađena improvizirana laboratorija za uzgoj kanabisa

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Konjicu policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine vlasništvo E.Z. (1975) nastanjenog u Konjicu.
Vijesti / Flash | 20. 05. 2022. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 20. svibnja 2022. godine policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područno tužiteljstvo Konjic realizirali su operativno-taktičku akciju ''Jezero'' zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela ''Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' ii ''Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija''.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Konjicu policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine vlasništvo E.Z. (1975) nastanjenog u Konjicu. Tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa, 29 biljaka koje asociraju na biljke kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, određena količina zeljaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (Cannabis Sativa L.), bijela N.N materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin, tri puške, veća količina municije, dva samostrela, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeno vremensko razdoblje u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodila, prerađivala, pakovala, dalje distribuirala, odnosno te stavljala u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanskogkantona.

Nakon završenog pretresa osoba je kriminalistički obrađena i ispitana na okolnosti koje joj se stavljaju na teret, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područno tužiteljstvo Konjic nakon provedenih vještačenja. Operativne aktivnosti provedene su u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona – Policijske uprave Konjic, priopćio je FUP.

Kopirati
Drag cursor here to close