Solak

Što će biti s mjerama: Afera "Respiratori" zakočila i rad Federalnog stožera

Posljedni put na sjednici Stožera, kojem se video - linkom iz bolnice javio i načelnik Fahrudin Solak, bila je usvojena naredba o policijskom satu za vrijeme 1. svibnja.
Vijesti / Flash | 07. 05. 2020. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Federalnog stožera civilne zaštite nije održana već sedam dana, a razlog je, između ostalog i novonastala situacija u vezi afere "Respiratori" i sporne nabavke 100 aparata iz Kine u Bosnu i Hercegovinu.

Posljedni put na sjednici Stožera, kojem se video - linkom iz bolnice javio i načelnik Fahrudin Solak, bila je usvojena naredba o policijskom satu za vrijeme 1. svibnja, koja je već prestala da vrijedi, ali i donesena odluka o radu frizerskih salona i prodavnica obuće.

No, od tada do danas, Stožer se uopće nije sastajao. Za sada, iako pojedini članovi najavljuju novo ublažavanje mjere nije poznato kada će do njih uopće i doći i hoće li sjednica biti i održana zbog novonastale situacije i istrage Tužiteljstva BiH i SIPA-e. Moguće je da bude zakazana danas, ali nema službene potvrde.

Očekuje se, kako je rečeno, da bude donesena odluka o početku prevoza u KS, početku rada obdaništa i restorana i kafića, čak i sportskih manifestacija, piše Avaz.

Ali, sada je nepoznato tko će ako Vlada FBiH prihvati zahtjev Solaka da se suspendira biti njegov zamjenik.

Na ova pitanje još nitko nema odgovor. Vlada FBiH bi mogla danas na telefonskoj sjednici donijeti odluku o Solaku i imenovati v.d načelnika.

Kopirati
Drag cursor here to close