Adnan Delić tvrdi

Otvara se konzulat Ujedinjenih Arapskih Emirata u Sarajevu

Tijekom mjeseca kolovoza ministri Delić i Osmanović sastali s veleposlanicom Ujedinjenih Arapskih Emirata Nabilom Alshamsi u Sarajevu
Vijesti / Flash | 15. 11. 2022. u 12:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata donesena je odluka o otvaranju konzulata ove zemlje u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Sarajevu.

Tim povodom, ministar gospodarstva Kantona Sarajevo Adnan Delić je priopćio da je otvaranje ovog konzulata direktna posljedica sudjelovanja Bosne i Hercegovine na svjetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju.

''Bosna i Hercegovina bila je šest mjeseci praktično izložena u Dubaiju i mnogi dužnosnici Ujedinjenih Arapskih Emirata posjetili su naš paviljon, a među njima i Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata s kojim smo razgovarali upravo o otvaranju ambasade i konzulata njihove zemlje u našoj domovini'', podsjetio je ministar Delić.

Tijekom boravka u Dubaiju Delić se susreo i s Reem Al Hashimy, ministricom za međunarodnu suradnju Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje UAE.

''S obzirom na to da je Al Hashimy ministrica za međunarodnu suradnju, i s njom smo tada potencirali razgovore o otvaranju ambasade i konzulata UAE u glavnom gradu BiH, jer znamo da je to temelj za razvoj održivih političko – ekonomskih odnosa između naših zemalja, ali i okolnost koja će u mnogome olakšati i unaprijediti suradnju kako u oblasti investicija, tako i svim drugim oblastima'', dodao je ministar Delić.

Tijekom mjeseca kolovoza ministri Delić i Osmanović sastali s veleposlanicom Ujedinjenih Arapskih Emirata Nabilom Alshamsi u Sarajevu. Tijekom tog susreta razgovaralo o sve izvjesnijem otvaranju ambasade Emirata u Sarajevu.

Ministar Delić je podsjetio da su oni već tada znali da je to skoro gotova stvar, kao i da je ambasadorica istakla kako je Expo prilika koja će mnogo pružiti našoj domovini.

''Tražili ste priliku, dobili je i uspjeli ste i ja vam na tome čestitam. To je bio pravi početak'', kazala je tada veleposlanica Alshamsi.

Vijest o otvaranju konzulata UAE u BiH objavila je danas Emirates News Agency - wam.ae.

Kopirati
Drag cursor here to close