Gore trava, nisko raslinje i šuma

U Hercegovini desetak požara, traži se pomoć kanadera iz Hrvatske

“Danas poslijepodne poslali smo zahtjev za angažmanom kanadera iz Hrvatske“, priopćila je civilna zaštita Zapadnohercegovačke županije.
Vijesti / Flash | 14. 08. 2021. u 23:55 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasci zbog teškoga terena danima ne uspijevaju zauzdati požare kod Mostara, Širokog Brijega i Jablanice, pa su vlasti u subotu zatražile pomoć kanadera iz Hrvatske.

Gasitelji ne uspijevaju zaustaviti vatrenu stihiju na području Kočerina, Rujna, Budima i Crnačkoj Ladini. 

Gore trava, nisko raslinje i šuma, a u najmanje jednome slučaju kod Širokog Brijega kamere su zabilježile da je požar podmetnut.  

“Danas poslijepodne poslali smo zahtjev za angažmanom kanadera iz Hrvatske“, priopćila je  civilna zaštita Zapadnohercegovačke županije.

"U nedjelju u prijepodnevnim satima dva kanadera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pomoći će u gašenju požara na lokalitetima Rujan, Budim i Crnačke Ladine u Širokom Brijegu", rekli su za portal Jabuka.tv iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Također, ovi kanaderi će nakon Širokoga Brijega pomoći pri gašenju požara u Čapljini.

Zatražena je i potpora helikoptera vojske BiH, ali srpski član kolektivnog predsjedništva Milorad Dodik bojkotira rad te institucije koja jedina može odobriti angažiranje letjelica.   

Međunarodnu pomoć zatražile su i vlasti Hercegovačko-neretvanske županije gdje požar na području Jablanice prijeti širenjem na Park prirode Blidinje gdje je gusta borova šuma. 

Požarna linija duga nekoliko kilometara na području je sela Bogodola i Đubrana kod Mostara do kojeg stiže dim i pepeo s požarišta.

Kopirati
Drag cursor here to close