Suđenje

Tužiteljstvo BiH odustalo od četiri točke za zločine u Bileći

Bošnjakova braniteljica Nina Kisić predložila je saslušanje 19 svjedoka.
Vijesti / Flash | 10. 04. 2019. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku suđenja četvorici optuženih za zločine u Bileći, Tužiteljstvo BiH predstavilo je preciziranu optužnicu, u kojoj je odustalo od četiri od 45 točaka. Tužitelj Adis Nuspahić je naveo četiri točke optužnice od kojih odustaje, kao i dijelove koje je precizirao u pogledu vremena, načina izvršenja djela i osoba koje tereti za zločine.

Na ročištu je konstatirano i da je Vijeće prihvatilo osam od 21 dokaza Tužilteljstva na koji su Obrane imale prigovor. S tim dokazima Tužiteljstvo je u spis ukupno uložilo 162 materijalna dokaza.

Borisu Bošnjaku, Milošu Mavraku, Miodragu Grubačiću i Iliji Đajiću je na teret stavljeno da su sudjelovali u premlaćivanju zatočenika u nekadašnjoj vojarni 'Moše Pijade' u Bileći, te da su omogućavali drugima da ulaze i udaraju zatvorenike.

Bošnjak je, prema optužnici, bio pripadnik Sedmog bataljona Vojne policije Vojske Republike Srpske (VRS) i obavljao je dužnost zapovjednika straže, a ostala trojica bili su stražari, također pripadnici VRS-a, piše BIRN. Tužiteljstvu je preostalo da sasluša još svjedoka A-4, ali kako tužitelj nije imao informacije u vezi s njim, u nastavku suđenja počet će dokazni postupak Obrane.

Bošnjakova braniteljica Nina Kisić predložila je saslušanje 19 svjedoka. Kako je kazala, dio svjedoka su vojni policajci koji su također bili raspoređeni u vojarni, a jedan broj su vojni policajci koji nisu bili tu, a koje su neki svjedoci spominjali.

Među ostalim svjedocima, kako je navela, su liječnik koji je bio u vojarni, načelnik sigurnosti Hercegovačkog korpusa, kao i zapovjednik bataljona Vojne policije. Prva tri svjedoka Obrane bit će pozvana na nastavak suđenja 16. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close