Služba za posloe sa strancima

Svjedokinja: Atmosfera u Međugorju je bila napeta i nesigurna

Optužena Vlatka Puljić je rekla da se i ona također osjeća prevarenom, te da će pozajmljeni novac biti vraćen. To su rekli i ostali optuženi.
Vijesti / Flash | 08. 03. 2018. u 01:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za zloupotrebe u mostarskom uredu Službe za poslove sa strancima, svjedokinja Tužiteljstva BiH je rekla da je njen suprug odobrio posudbu od 100.000 eura optuženima Borisu Kordiću i Josipu Kvesiću.

Talijanska državljanka Tekla Deluca, koja je zajedno sa mužem Gracianom Castanierom vlasnica hotela 'Spa' u Međugorju, kazala je kako je njen suprug koncem 2013. godine odobrio pozajmicu od 100.000 eura.

"Naš direktor Luca Kobre nam je prenio zahtjev za pozajmicu koju treba dati Kordiću. Ostali smo iznenađeni. Direktor nam je sugerirao da udovoljno zahtjevu", kazala je svjedokinja, prenosi BIRN.

Prema njenim riječima, novac je prebačen na ime firme 'Vlamon', potpisnici su bili Kvesić i Kordić, a rok za vraćanje duga bio je tri godine. Ugovor je bio uredno ovjeren kod notara. Prema njenim riječima, ona i suprug nisu imali dileme da će novac biti vraćen.

"Novac je išao osobi koja predstavlja državu, a rečeno nam je da je potreban za razvijanje ili uspostavljanje posla za supruge Borisa Kordića i Josipa Kvesića", dodala je Deluca. Kako je kazala, oni su u početku hitno tražili 15.000 eura, što im je i udovoljeno. Svjedokinja je kazala da je atmosfera u Međugorju bila vrlo napeta i nesigurna.

"Kada sam jedne prilike pitala Kordića čega treba da se bojimo u Međugorju, odgovorio je: 'svega'", kazala je Deluca. Kordićev odvjetnik Ragib Hadžić je kazao da novac nije vraćen jer je Tužiteljstvo BiH blokiralo rad firme 'Vlamon', na što je tužitelj Kasim Halilčević odgovorio da je intervencija napravljena kada su primjetili da je u kratkom roku potrošeno oko 160.000 maraka.

Optužena Vlatka Puljić je rekla da se i ona također osjeća prevarenom, te da će pozajmljeni novac biti vraćen. To su rekli i ostali optuženi.

Kordića, šefa Terenskog ureda Mostar u Službi za poslove sa strancima BiH, Kvesića, inspektora u istom uredu, i direktoricu firme 'Vlamon' Vlatku Puljić optužnica Tužiteljstva BiH tereti da su zloupotrijebili položaj, te prijetnjama iznuđivali koristi od stranih državljana na području Hercegovine. Nastavak suđenja je zakazan za 12. ožujak.

Kopirati
Drag cursor here to close