Prenošenje zarazne bolesti

Optužen jer je zaražen covidom-19 htio prijeći u BiH

Tereti ga se i da je 25. listopada 2020. napustio adresu prebivališta na kojoj je boravio u samoizolaciji u jednom gradu na području Splitsko-dalmatinske županije.
Vijesti / Flash | 16. 03. 2021. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu za širenje i prenošenje zarazne bolesti protiv 32-godišnjaka koji se, iako zaražen covidom-19, zaputio u Bosnu i Hercegovinu, ali je uhićen na granici, doznaje se u tužiteljstvu.

Okrivljenom se na teret stavlja da je, nakon što mu je testiranjem 22. listopada 2020. utvrđeno da boluje od covida postupio protivno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i izrečenoj mjeri izolacije do 31. listopada 2020, navodi se u optužnici.

Tereti ga se i da je 25. listopada 2020. napustio adresu prebivališta na kojoj je boravio u samoizolaciji u jednom gradu na području Splitsko-dalmatinske županije, prenosi Hina.

Svjestan da time krši izrečenu mjeru i da zbog napuštanja izolacije može zaraziti osobe s kojima dođe u kontakt i ugroziti njihovo zdravlje, svojim se vozilom uputio na granični prijelaz s Bosnom i Hercegovinom kako bi napustio Hrvatsku, no tamo su ga zaustavili policijski službenici.

Kopirati
Drag cursor here to close