Javna rasprava

Mostarski KOP prioritet za buduće Gradsko vijeće

Vijesti / Flash | 16. 12. 2020. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vihovići, mostarsko prigradsko naselje s velikim potencijalom, održalo je javnu raspravu o pitanju kanalizacije i oborinskih voda koja za većinu ovog naselja nije riješena.

Područje koje ovaj idejni projekt pokriva nema nikakvu kanalizaciju i rješenja su trenutačna u vidu septičkih jama. Ovaj projekt bi riješio i pitanje svih budućih građevina na ovom području, uradila bi se pripremna struktura, prije samih objekata, onako kako se radi u svim normalnim sredinama.

Dugo vremena, kao na kraju i čitav grad, Vihovići su žrtva neimanja Gradskog vijeća i funkcionalnih institucija, ovaj dio grada nema ni regulacijski plan. Projekti su stopirani, mjesna zajednica, koja ima projekt i svu dokumentaciju od 90-tih, koja je u proračunu za 2019. godinu imala osigurana sredstva od 100.000 KM, je također žrtva katastarske greške koja se ne može riješiti bez novog gradskog vijeća.

Foto: PR / Projekt

Jedan od najvećih projekata koji čekaju Gradsko vijeće i koja će Vihoviće staviti na mapu je mostarski KOP, projekt u koji su utučena ogromna sredstva i koji je danas jedna zapuštena površina na kojoj se prave divlje deponije, sakupljaju sumnjivi likovi i događaju strašni zločini.

U tijeku je osnivanje udruge građana koja će obuhvatiti 3 mjesne zajednice, uz Vihoviće, Rudnik i Orlac čija područja KOP također zahvaća. Udruga će gurati zelene projekte, zaštititi moguće druge prenamjene tog područja.

Mora se spomenuti Planinica koja velikim dijelom pripada Vihovićima ,već je hiking i paragliding destinacija zahvaljujući nekolicini entuzijasta, i koja je također još jedan zeleni projekt na ovom području. U dobu gdje u gradu niču samo betonske građevine jako je bitno da se sačuvaju ove javne površine koje će sutradan koristiti svi građani.

Foto: PR / Zoran Karlović i Boris Krnjić

Sve u svemu, kako Vihoviće, tako i sva gradska i prigradska područja u Mostaru imaju velika očekivanja od ovih izbora, očekivanja da se stvari promjenu na bolje. Vihovići za ove izbore imaju čak dva kandidata, Boris Krnjić za područje Zapad i dr. Zoran Karlović za gradsku listu, koji se već neko vrijeme zdušno bore da u svojoj lokalnoj zajednici, kao i čitavom Zapadu pokrenu pozitivne priče.

Kopirati
Drag cursor here to close