Granice

SDP traži osvetu Srbiji

Prema priopćenju SDP-a, diplomatski je skandal bez presedana to što je Republika Srbija uvela diskriminatornu odluku prema kojoj građani jednog dijela Bosne i Hercegovine ne moraju raditi PCR testiranje kad ulaze u Srbiju, za razliku od građana BiH i
Vijesti / Flash | 22. 12. 2020. u 10:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra da treba uvesti obavezno PCR testiranje za građane Srbije prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu te poziva Vijeće ministara BiH da bez odlaganja odluči o takvim recipročnim mjerama Srbiji.

Prema priopćenju SDP-a, diplomatski je skandal bez presedana to što je Republika Srbija uvela diskriminatornu odluku prema kojoj građani jednog dijela Bosne i Hercegovine ne moraju raditi PCR testiranje kad ulaze u Srbiju, za razliku od građana BiH iz druge administrativne jedinice.

''Bosna i Hercegovina mora reagirati brzo i odlučno i uvesti obavezu PCR testiranja za sve građane Srbije prilikom ulaska u našu zemlju. Republika Srbija koja svojim postupcima opet forsira i nameće podjele u Bosni i Hercegovini mora biti svjesna da njeni postupci neće ostati bez odgovora institucija naše države. Uvođenje obaveznog testiranja smatramo nužnim i iz razloga što Republika Srbija bilježi dramatičan porast broja oboljelih od koronavirusa, kojih je samo u decembru već više od 150.000'', citat je iz priopćenja SDP-a.

Tražeći mjeru obaveznog PCR testiranja prilikom ulaska u BiH za sve građane Srbije, SDP-e ističe da od institucija Bosne i Hercegovine očekuje da postupe hitno u interesu zaštite zdravlja svojih građana.

Kopirati
Drag cursor here to close