Neformalni vođa vehabija

Bilal Bosnić -  Poljoprivreda nakon zatvora  

Vijesti / Flash | 29. 09. 2021. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilal Bosnić, neformalni vođa vehabija u BiH koji je prije nekoliko dana pušten na slobodu, poslije odsluženja sedmogodišnje robije zbog javnog poticanja na terorističke aktivnosti, postaje poljoprivrednik, objavio je Dnevni avaz navodeći kako je Bosnićev odvjetnik Adil Lozo potvrdio kako će se on baviti poljoprivredom.

Foto: raport.ba / Bilal Bosnić

''Bio je kod mene nedavno na ručku. Pun je nekog entuzijazma, volje za životom. Kako mi je rekao, odlučio je baviti se poljoprivredom. Ranije se bavio prodajom kurbana, imao je i pčele. Sada planira plantažu graditi. Ima neku zemlju koju je kupio još prije uhićenja 2014. godina, zajedno s prijateljima'', kaže Lozo.

Dodaje da je Bosnić RVI invalid i da ima neku mirovinu.

''Mora živjeti od nečega. Ima 14 djece koja su njegovi krvni srodnici, plus još s drugom ženom koju smatra svojom. Nešto će, sigurno, sijati, zaista ne znam šta, ali želi raditi'', kaže Lozo i dodaje kako je, dok je bio u zatvoru, Bosnića zadesila velika tragedija kad su mu se utopili brat i sin.

Inače, Bosnić je uhićen 2014. godine u svojoj kući u Bužimu te je pravomoćno osuđen 2016. na sedam godina zatvora, koje je odslužio u cijelosti, bez prekida.

Kopirati
Drag cursor here to close