Nevrijeme

Apel stanovnicima Istočne Ilidže: Ne pravite gužve i ne šaljite djecu u školu

Vijesti / Flash | 05. 11. 2021. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Istočna Ilidža na službenoj Facebook stanici izdala je izvanredno priopćenje u kojem se obavještava lokalno stanovništvo da su noćašnje kiše i bujice lokalnih rijeka i potoka na mnogim mjestima već izazvale poplave ili prijete da izazovu.

Trenutno su najugroženija sljedeći dijelovi koji su već poplavljeni: u Kasindolu Bojovića most i most kod škole, u Kotorcu Grbavička ulica, ulica 9. januara, Ravnogorska – prema pečenjari "Stanković", u Donjem Kotorcu Novakovića ulica.

U Vojkovićima je u prekidu most u Krupcu, a ugrožen je dio naselja kod restorana “As”.

Među ugroženim su objektima benzinska pumpa i hotel firme SAS Petrol, koji se nalazi na putu od Sarajeva prema Foči. Ova prometnica je zatvorena za promet.

Kako se vidi na snimci, zemljište se urušava, što prijeti uništenju samog objekta.

"Mole se stanovnici da ne prave nepotrebnu gužvu u prometu, a preporuka Kriznog stožera Općine je da se djeca ne spremaju u vrtiće i škole. Obavještavamo sve koji mogu i žela da se uključe u akciju spašavanja da je Općina osigurala vreće i pijesak. Broj Civilne zaštite za koordinaciju akcije je: 057/316-027", poručeno je iz Općine Istočna Ilidža.

Kiša koja je padala tijekom noći napravila je velike probleme i u Sarajevu. Osim što su poplavljene prometnice u glavnom gradu, mnoga naselja su pod vodom i bez struje.

Najteže stanje je u naselju Otes, piše Klix.ba. Gotovo kompletno naselje je poplavljeno, voda je prodrla u dvorišta, ali i domove brojnih ljudi.

Također, javni prijevoz nije u funkciji.



Na terenu se nalaze i vatrogasci koji pokušavaju pomoći ispumpavanjem vode, a kao pomoć za stanovnike dobavljaju i čamce. U ovom trenutku cilj je zbrinuti starije građane i dostaviti im potrebnu hranu i lijekove.

Vodostaj Miljacke kod mosta Ćumurija u Sarajevu jutros u 7 sati iznosio je 208 cm, pa bi se rijeka mogla izliti iz korita u pojedinim dijelovima Sarajeva ako kiša nastavi padati, a prema prognozama meteorologa, padaline će potrajati do nedjelje.

Kopirati
Drag cursor here to close