Monitoring

Anomalije oko parkinga bit će riješene tek za šest mjeseci

Vijesti / Flash | 17. 02. 2022. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trakavica oko parkinga, odnosno (ne)plaćanja parkinga u gradu Mostaru se nastavlja.

Vrijeme prilagodbe polako prolazi, a gradonačelnik Mario Kordić je rekao da će sigurno doći do izmjene odluke nakon što se na terenu utvrde problemi.

''Ovo je sigurno najteži grad za uvesti bilo što. Za život u urbanoj sredini treba malo kulture, sami moramo doprinijeti tomu. Ne znam da se u ijednom gradu dogodilo da je nakon naplate parkinga grad bio sablasan, a svi smo se popeli pa i na drvo da smo mogli. To dovoljno govori o nama kakvi jesmo. nikako da shvatimo da se ne radi o naplati parkinga, nego o pokušaju mirnog regulirajućeg prometa koji bi trebao imati za rezultat da imamo sutra izvjestan broj slobodnih parking mjesta u prvoj zoni, jer smo i financijski i tehnički složili da se to provodi. Propusti ili manjkavosti će biti prezentirani za pola godine pa ćemo ponovno glasovati'' kazao je, između ostalog, Kordić. 

Posljednja stvar oko koje su se stvorili problemi jeste vrijeme parkinga, odnosno prekoračenje plaćenog vremena parkiranja.

Vijećnica PMP-a Adela Gosto je protiv zona.

''Smatram da su diskriminatorne odluke između stanovništva između zona 1 i 2. Nigdje u odluci nije navedeno da se možete zadržati dva sata'', istaknula je Gosto.

Građani kojima je naplaćena kazna zbog prekoračenja plaćenog parkinga slobodno mogu tužiti MoParking, čulo se na nastavku popodnevne sjednice Gradskog vijeća Mostar.

''Praktički Mo Parking provodi prijedlog odluke koji nije u odluci o početku rada Mo Parkinga, nego im je to ostalo od stare odluke'', navode oporbeni vijećnici.

''Mo Parking defacto provodi izmišljeno pravilo koje nije doneseno u novoj odluci'', ističe Gosto.

Odvjetnik Slaven Bevanda, inače vijećnik HRS-a u Gradskom vijeću Grada Mostara, rekao da će rado zastupati sve koji budu tužili Mo Parking.

Njegov kolega Silvio Bubalo je istaknuo kako se parking mora prilagoditi potrebama građana. 

''Ako u odluci stoji da ne postoji vremenska odredba parkiranja, onda se kazne ne mogu ni naplaćivati. Ako nema te odluke, treba skinuti i naljepnice o vremenskoj odredbi parkinga. Mi nismo nešto uradili da bismo nekoga uvjetovali'', rekao je Bubalo.

Damir Šunjić je pak kazao kako je siguran da će nakon šest mjeseci monitoringa doći do promjena u mnogim odredbama te da će tada sve biti jasno.

Njegov stranački kolega Antonio Zelenika skrenuo je pažnju kako policija ne radi svoj posao i dao primjer pločnika kod Dačkog doma gdje je svaki dan parkirano po 10 vozila, a policija ne piše kazne.

Kopirati
Drag cursor here to close