#TvojGlasJeBitan

81 posto građana i građanki Mostara izlazi na izbore?

Tijekom tri dana kampanja #TvojGlasJeBitan realizirala je ulične akcije širom grada Mostara
Vijesti / Flash | 16. 12. 2020. u 09:04

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan potekla iz Bosne i Hercegovine a trenutno se provodi u BiH, Srbiji i Crnoj Gori sa svojih 5 mladih aktivista širom BiH je prethodnih dana aktivno radila na motivaciji svojih vršnjaka da izađu na izbore u gradu Mostaru 20. prosinca.

 


Tijekom tri dana kampanja #TvojGlasJeBitan realizirala je ulične akcije širom grada Mostara kojim je nastojala da ukaže na važnosti glasanja, dok su ujedno i pravili anketu o tome da li građani i građanke Mostara izlaze na lokalne izbore. Prema rezultatima njihove ankete čak 81% Mostaraca i Mostarki izlazi na izbore 20. prosinca.

Foto: #TvojGlasJeBitan

''Rezultati naše ankete koju smo radili u gradu Mostaru su pokazali da čak 81% građana i građanki grada Mostara izlazi na izbore, 16% ih neće glasati, dok je svega 3%  neodlučno. Lokalni izbori su izuzetno važni zbog rješavanja problema na lokalnom nivou te na našu kvalitetu života ponajviše utječe upravo lokalna samouprava a grad Mostar ima mnogo problema za riješiti upravo na lokalnoj razini jedan od njih je definitivno i problem smeća koji je u nadležnosti lokalne samouprave pored mnogih drugih. 20. prosinca je povijesni dan za grad Mostar te pozivam sve Mostarce i Mostarke da istraže programe i kandidate, izađu na izbore i kažu svoj glas. A onima koji ne izađu poručujem da se ne žale u naredne 4 godine'', ističe koordinator kampanje, Nermin Topovčić.

Foto: #TvojGlasJeBitan 

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan nastala je kao svojevrsna reakcija na rezultate izbora 2018. godine i po uzoru na mlade u Bosni i Hercegovini, ista je osnovana i u Srbiji i Crnoj Gori.

''Ankete koje smo realizirali u gradu Mostaru definitivno pokazuju izvanprosječnu zainteresiranosti za sudjelovanje u izbornom procesu te definitivno možemo usprkos pandemiji da očekujemo veliku izlaznosti građana i građanki Mostara na lokalne izbore'', spriopćeno je iz kampanje.

Foto: #TvojGlasJeBitan 

Lokalni izbori u gradu Mostaru se održavaju nakon 12 godina neizvjesnosti i 20. prosinac predstavlja ipovijesni dan za grad Mostar. Izbori posljednji put održani 2008. godine ponovno su u fokusu javnosti.

Foto: #TvojGlasJeBitan 
Kopirati
Drag cursor here to close