Obilježavanje

77 godina od Bitke na Sutjesci

Vijesti / Flash | 13. 06. 2020. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Dolini heroja na Tjentištu u subotu je obilježeno 77 godina od Bitke na Sutjesci u kojoj se Narodno-oslobodilačka vojska u Drugom svjetskom ratu uspjela izvući iz obruča šest puta brojnijeg njemačkog okupatora, pri čemu je poginulo više od 7.000 boraca.

Foto: Srna / Tjentište

Srna piše kako je ove godine zbog mjera zaštite od virusa korona izostao uobičajeni kulturno-umjetnički program, a bio je ograničen i broj posjetitelja.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović istaknuo je kako je posebno bitno da se obilježava godišnjica ove bitke, jer ''postoje neofašističke snage koje su u posljednje vrijeme ohrabrene''.

"Moramo s ovih prostora slati jasnu antifašističku poruku, da pričamo o zlu koje je fašizam nanio Europi i čitavom svijetu", rekao je Milunović.

U izaslanstvu SUBNOR-a Srbije na Tjentište je i ove godine došao i autor spomenika Bitke na Sutjesci devedesetdvogodišnji Miodrag Živković.

"Spomenik je rađen da večito priča o velikom podvigu partizanskih jedinica. Njegova simbolika je prodor i pobjeda", rekao je Živković.

Vijence i cvijeće na spomen kosturnicu u podnožju spomenika Bitke na Sutjesci položila su izaslanstva Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, predvođene ministrom Milunovićem, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, načelnik općine Foča Radisav Mašić, predstavnici SUBNOR-a Srbije i Srpske...

Kopirati
Drag cursor here to close