Vlada FBiH

4,5 milijuna KM za pomoć u liječenju branitelja

Ova sredstva namjenjena su za dodjelu jednokratne pomoć.
Vijesti / Flash | 23. 12. 2021. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o izmjeni Odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava ''Tekući transferi neprofitnim organizacijama - Transfer za sufinanciranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija'' utvrđenog Budžetom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Izmjenom se iznos od 2.100.000 KM, zamjenjuje sa iznosom od 3.100.000 KM.

Ova sredstva namjenjena su za dodjelu jednokratne pomoć u sufinanciranju troškova sahrana i dženaza pripadnika branilačkih populacija, fizičkim osobama koja pripadaju kategoriji braniteljskih populacija.

Imajući u vidu da je povećan broj pristiglih zahtjeva za troškove sahrana i dženaza pripadnika branilačkih populacija, odobrena je unutrašnja preraspodjela sredstava predviđenih u Budžetu Federacije BiH za 2021. godinu, te je iznos za ovaj transfer povećan za jedan milijun KM.

Danas je izmjenjena i Odluka o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava ''Tekući transferi pojedincima - za pomoć u liječenju branitelja'' utvrđenog Budžetom FBiH za 2021.godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata. Izmjenom se iznos od 3.000.000 KM zamjenjuje sa iznosom od 4.500.000 KM.

Ova sredstva namijenjena su za pomoć u liječenju fizičkih osoba koja pripadaju kategoriji braniteljskih populacija. Imajući u vidu da je povećan broj pristiglih zahtjeva za pomoć u liječenju pripadnika braniteljskih populacija ovaj transfer je unutrašnjoj preraspodjeli sredstava povećan za 1.500.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close