Potpora braniteljskih udruga

Branitelji HVO-a dali potporu Čoviću u pregovorima oko Izbornog zakona

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas s predstavnicima braniteljskih Udruga HVO-a.
Vijesti / Politika | 10. 12. 2021. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s predstavnicima braniteljskih Udruga HVO-a.

Na susretu je razgovarano o prevladavanju poteškoća braniteljske populacije te su predstavnici braniteljskih Udruga HVO-a upoznali predsjednika Čovića s aktivnostima i projektima koje braniteljske Udruge provode.

Razgovaralo se o otvorenim pitanjima s kojima se susreću hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, te su u tom kontekstu razmatrana i rješenja. 

Predsjednik Čović je istaknuo kako je u stalnom dijalogu i partnerstvu s predstavnicima svih braniteljskih udruga te se zahvalio vodstvu Udruga na konstruktivnoj suradnji i nizu sugestija u pronalasku rješenja za pitanje prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Također, predstavnici Udruga hrvatskih branitelja HVO-a dali su potporu predsjedniku Čoviću i pregovaračkom timu u pregovorima o izmjenama i dopunama Izbornog zakona za legitimno političko predstavljanje sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Sastanku su nazočili Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO HB, Jasna Zlomislić, predsjednica Udruge obitelji poginulih Hrvatskih branitelja HVO HB, Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB i Dragan Radić, predsjednik HVIDR-e.

Kopirati
Drag cursor here to close