Haloooo

361 poziv

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela na službenoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 89 prijava, od čega je 31 prijava bilo s korisnim informacijama.
Vijesti / Flash | 05. 10. 2023. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u rujnu 2023. godine registrirali ukupno 361 poziv, od kojih su 44 poziva sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije ''Krimolovci'', zaprimljena su ukupno 272 poziva, od kojih je 13 poziva bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Također, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela na službenoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 89 prijava, od čega je 31 prijava bilo s korisnim informacijama.

U mjesecu rujnu pristiglo je 18 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 49 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja ''Krimolovci'' - 080 020 505.

Kopirati
Drag cursor here to close