Ubojstva

Žrtva mafije u Banja Luci

Ministar unutarnjih poslova RS-a najavio je da će biti suspendirana s posla dvojica banjalučkih policajaca umiješanih u nestanak donjeg rublja…
Vijesti / Crna Kronika | 10. 09. 2018. u 15:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum tvrdi kako se ubojstvo Damira Ostojića, 5. rujna u Banja Luci, može dovesti u vezu s obračunom kriminalnih grupa iz regije.

''Zajedno s tužiteljstvom se provodi intenzivna istraga. Pronašli smo vozilo za koje se sumnja da su ga koristili izvršitelji, a u kojem je bila puška koja je izgorjela. Vozilo je prije mjesec i po ukradeno na području Sarajeva'', kazao je Ćulum novinarima.

Istaknuo je kako je činjenica da se na području RS posljednjih godina dogodilo nekoliko ubojstava, koja se mogu okarakterizirati kao ''mafijaška'', ali da se ne može reći da je ''RS poligon za obračun takvih kriminalnih grupa''.

Govoreći o nekim obračunima i ubojstvima koja su se događala u regiji, dodao je da se jedan dio takvih događanja ''prenosi i na RS''.

Policajci ukrali rublje

''Neka od tih osoba traže utočišta i u RS-u. Imamo određenih informacija da se dio sigurnosno zanimljivih osoba nalazi na prostoru RS. Radimo na tome i pratimo te osobe'', ustvrdio je Ćulum.

Naveo je i da je zadovoljavajuće stanje sigurnosti u RS-u, bez obzira na sve događaje koji su se  dogodili u posljednje vrijeme.

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač najavio je da će biti suspendirana s posla dvojica banjalučkih policajaca umiješanih u nestanak donjeg rublja ubijenog Davida Dragičevića.

''Ne bih rekao da se ovdje radi o svjesnom prikrivanju, već nemaru i lošem odnosu prema poslu. To se ne bi smjelo dogoditi'', kazao je.

Kamen na Dodika

Tvrdi kako je jučer u Čelincu ''rukovodstvo PDP-a sudjelovalo u provokaciji predsjednika RS-a Milorada Dodika''.

''Igor Crnadak je dovezao i odvezao Draška Stanivukovića na mjesto događaja. To ne može proći bez odobrenja Branislava Borenovića. Oni moraju objasniti javnosti je li njihova politička platforma da provociraju i napadaju drugu opciju... Stanivuković je zlouporabljen od ljudi koji vode PDP. Neka razmisli jesu li mu prijatelji oni koji ga guraju u takve aktivnosti'', rekao je Lukač i potvrdio da će biti podnesene prekršajne protiv dvije osobe, koje su u Čelincu bile sa Stanivukovićem i imali kamenje u rukama u blizini štićenih osoba.

Lukač tvrdi da mu nitko od očevidaca nije potvrdio da je Dodik udario Stanivukovića i izbio mu telefon iz ruke.

Kopirati
Drag cursor here to close