Banda

Zoran Mikulić zbog razbojništva i krađa osuđen na četiri godine zatvora

Mikulić se uoči samog glavnog pretresa u predmetu ''Orka'', 24. lipnja nagodio sa Tužiteljstvom HNŽ.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 07. 2020. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru, kojim je predsjedavala Merima Ćatić, donijelo je rješenje kojim je prihvaćen Sporazum o priznanju krivice koji je Zoran Mikulić (48) sklopio sa Tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanske županije.

Prema Sporazumu, Mikuliću je izrečena kazna zatvora u trajanju od četiri godine zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa razbojništvom i teškim krađama.

Mikulić se, podsjetimo, uoči samog glavnog pretresa u predmetu ''Orka'', 24. lipnja nagodio sa Tužiteljstvom HNŽ.

Prema optužnici, njemu se na teret stavljalo to da je zajedno sa prvooptuženim Rahmanom Beglukom (32) i trećeoptuženim Alenom Beglukom (35) izvršio pljačku benzinske pumpe Ina na odmorištu Kravica, kao i pljačke bankomata u tržnom centru Robot u Mostaru, trgovini Tom Prom na Kupresu i pljačku kombi vozila sa cigaretama firme Stanić commerc na mostarskom Bišću Polju.

Optužnicom je bilo obuhvaćeno ukupno 12 osoba i zajedno s Mikulićem, njih čak sedam se nagodilo sa Tužilaštvom HNŽ.

Preostalim, Rahmanu Begluku, koji je označen kao vođa ove grupe, Alenu Begluku, Jozi Markiću (36), Mugdimu Omanoviću (35) i Enisu Mandalu (35) u tijeku je suđenje.

Oni su optuženi da su u periodu od 2014. do uhićenja u prosincu 2019.godine, uz upotrebu oružja, plina i drugih podesnih sredstava, maskirani u uniforme, izvršili više od 20 razbojništva i teških krađa opisanih u 28 točaka optužnice.

Kopirati
Drag cursor here to close