FUP

Zloupotreba položaja: Uhićenja u Mostaru, Ljubuškom i Posušju

Postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, policajci vrše pretrese stambenih objekata na četiri lokacije u Ljubuškom, Posušju i Mostaru.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 11. 2019. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri osobe inicijala I.V. (1966.), M.P. (1977.) i I.B. (1976.) uhićene su u utorak ujutro na području općina Ljubuški, Posušja i Mostara u akciji Federalne uprave policije.

Naime, pripadnici FUP-a su 19.11.2019. godine poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Zapadno-hercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kanona, u cilju realizacije Naredbe Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona i Kantonalnog Suda u Tuzli.

Ove aktivnosti su poduzete u sklopu višemjesečne istrage koju provodi spomenuto tužiteljstvo, vezano na dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom „Organizirani kriminal“ iz člana 342. stav 2., a u vezi s krivičnim djelom „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 3. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, policajci vrše pretrese stambenih objekata na četiri lokacije u Ljubuškom, Posušju i Mostaru koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

''Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. Osobe lišene slobode biti će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će u zakonskom roku biti predane Kantonalnom tužiteljstvu Tuzlanskog kantona'', naveo je FUP.

Istodobno, Žurnal je objavio kako je uhićen Ivan Vukšić, koji je prije nešto više od dva mjeseca imenovan za člana Nadzornog odbora Global Ispat koksne industrije Lukavac (GIKIL), a koji je već ranije vezan uz kriminal te je bio i osuđen na zatvorsku kaznu koju je izbjegao.  

Prema saznanjima, uhićeni su i Mato Pavković i Ivana Bunoza, članovi Nadzornog odbora GIKIL-a čiji je rad zabranio Općinski sud u Tuzli.

“Mate Pavković i Ivana Bunoza su zaposlenici EP HZ HB d.d. Mostar. Gospodin Pavković se jutros javio svom neposrednom rukovoditelju i rekao da je spriječen doći na posao zbog lišenja slobode, a gđa Bunoza danas ima slobodan dan, unaprijed zatražen sukladno aktima Društva. JP EP HZ HB d.d. Mostar će u ovom slučaju, kao i svakom drugom, postupati sukladno zakonu i aktima Društva temeljenim na zakonima koji definiraju pojedinu materiju", naveli su u odgovoru iz EP HZ HB za Ero.tel.

Kopirati
Drag cursor here to close