Mito ili poklon?

Zdravko Mamić saslušan zbog poklona Ranku Debevcu

Debevec je navodno od Mamića dobio sat ali se sve tumači kao ''neka vrsta poklona'', a ne davanje mita.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 02. 2024. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlog tjedna, u svojstvu svjedoka u SIPA-i u predmetu protiv bivšeg predsjednika Suda BiH, Ranka Debevca, saslušan je Zdravko Mamić, bivši predsjednik Dinama, objavio je Dnevni avaz.

Sarajevske novine navode kako se Debevec sumnjiči da je od Mamića dobio sat. No, Mamić je u SIPA-i, kako tvrdi Avaz, u iskazu rekao da se ne radi o davanju mita, nego da je Debevcu dao neku vrstu poklona.

Sat nije pronađen.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdila kako je, u sklopu istrage protiv bivšeg predsjednika suda i čelnika obavještajne službe, uhitila još jednu osobu koju sumnjiči za lažno predstavljanje.

U sklopu operacije pod kodnim nazivom "Kodeks" policajci su pretražili i šest lokacija na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, no SIPA nije navela je li nešto zaplijenila.

Pripadnici SIPA-e obavili su pretres kuće uhapšenog Debevca, ali i uposlenika Suda BiH Milislava Pijuka, koji je uhićen u utorak navečer.

Inače, Tužiteljstvo BiH je potvrdilo kako traži produženje pritvora bivšem predsjedniku Suda BiH Ranku Debevecu i nekadašnjem ravnatelju Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću, koji su uhićeni u prosincu prošle godineon jer sada proširuje istragu.

''Istraga je proširena na više drugih događaja, pod sumnjom na koruptivne aktivnosti i druge nezakonitosti'', navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close