Mostar

Zatražen pritvor za osumnjičenog za krađu kipa Bruce Leeja

D.P. iz Mostara priveden je u Tužiteljstvo HNŽ-a u subotu navečer zbog sumnje kako je ukrao kip Bruce Leeja iz parka Zrinjevac.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 03. 2024. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije u nedjelju će, zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo Teška krađa, prema Općinskom sudu Mostar biti podnesen prijedlog za određivanje pritvora prema D.P. (46) iz Mostara, tvrdi Avaz.

Podsjetimo, D.P. iz Mostara priveden je u Tužiteljstvo HNŽ-a u subotu navečer zbog sumnje kako je ukrao kip Bruce Leeja iz parka Zrinjevac.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) priopćilo je da su članovi Odjela kriminalističke policije PU Mostar nakon opsežne istrage brzo identificirali i uhitili osumnjičenog te pronašli oštećeni kip.

Avaz neslužbeno piše da je osumnjičeni D.P., poznat policijskim agencijama zbog dilanja droge i razbojništava. Prije četiri godine bio je uhićen s 120 grama heroina, a ranije osuđen zbog razbojništva u Mostaru.

Nepotvrđene informacije sugeriraju da je kip pronađen u kući kod naselja Kosor, razrezan nakon što je prvo prebačen iz parka u ruševni objekt Staklene banke.

U petak su objavljene fotografije kipa Bruce Leeja koji je bio oštećen - prepilanih nogu i odsječene glava. Kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, policija je na tragu i drugoj osobi kao mogućeg suučesnika u krađi spomenika.

Podsjetimo, kip Bruce Leeja nestao je proteklog vikenda. Mostarci su i zapalili svijeće na mjestu gdje je stajao kip Brucea Leeja.

Spomenik je postavljen 2005. godine na inicijativu Nine Raspudića i Veselina Gatala. Riječ je o umjetničkom djelu Ivana Fijolića.

Kopirati
Drag cursor here to close