Mostar

MUP HNŽ o krađi kipa Bruce Leeja: Osumnjičeni lišen slobode

Kako ističu iz MUP-a HNŽ, u istrazi su sudjelovalo članovi Policijske uprave Mostar Odjel kriminalističke policije, a istraga nije bila jednostavna.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 03. 2024. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nakon opsežno provedene kriminalističke istrage lišila je slobode osobu inicijala D.P. 1978. iz Mostara zbog osnovane sumnje da je otuđio kip Bruce Leeja iz parka Zrinjevac u Mostaru", priopćeno je i Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ).

Kako ističu, u istrazi su sudjelovalo članovi Policijske uprave Mostar Odjel kriminalističke policije, a istraga nije bila jednostavna.

"Kriminalistička istraga je bila komplicirana iz više razloga, a pogotovo zato što park Zrinjevac nema videonadzor. Usprkos svim otežavajućim okolnostima inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar uspjeli su za kratko vrijeme utvrditi identitet osumnjičenog, lišiti ga slobode i pronaći predmetni kip, koji je oštećen", naveli su iz MUP-a HNŽ.

Video: Gdje je nestao Bruce Lee: Anketa na ulicama Mostara

Podsjetimo, u petak je objavljena fotografija kipa kojemu su prepilane noge te koji je, prema svemu sudeći, ostao i bez glave. 

Foto: Bljesak.info / Ovako izgledaju ostaci kipa Bruce Leeja

Kako su priopćili, PU Mostar će po okončanju istrage nad osumnjičenim podnijeti izvješće o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Podsjetimo, kip ovog velikana, koji je bio postavljen u parku Zrinjevac, nestao je proteklog vikenda.

To se dalo odmah i naslutiti, s obzirom da je na postolju na kojemu je stajao majstor borilačkih vještina ostalo samo nekoliko metalnih šipki, koje su prerezane.

Iz MUP-a HNŽ priopćili su tada kako nemaju službenu prijavu o nestanku Bruce Leeja, ali da je izvršen očevid na mjestu događaja. U međuvremenu, spomenik se pojavio i na platformi za prodaju OLX, a građani su dan poslije nestanka zapalili i svijeće za Bruce Leeja.

Kopirati
Drag cursor here to close