Zamalo izgorjela auta

Gorjela tvornica keksa i vafla ''Lasta'' Čapljina

Plamen je bio toliko visok da je zaprijetio i automobilima koji su bili parkirani na nogostupu uz ogradu tvornice.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 08. 2018. u 07:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Požar u krugu tvornice keksa i vafla 

Istog dana kada je objavljeno kako će u tvornici keksa i vafla ''Lasta'' u Čapljini ponovno krenuti proizvodnja u istoj je buknuo požar.

Naime, u petak u poslijepodnevnim satima vatrogasci su intervenirali nakon dojave građana kako vatra guta područje tvornice keksa i vafla ''Lasta''.

Nakon širenja vatre koja je gutala travu i raslinje, plamen je zaprijetio i automobilima koji su bili parkirani uz ogradu tvornice. 

Koliko je situacija bila ozbiljna pokazuje i činjenica kako je nekoliko osoba moralo fizički izgurati automobil Mercedes sa nogostupa i odmaknuti ga od ograde kako ga ne bih uhvatila vatra koja se širila prema njemu.

Brzom intervencijom čapljinskih vatrogasaca spriječena je veća materijalna šteta.

Na redakcijski mail stigla je reakcija na tekst o požaru koji se dogodio u krugu firme 'Lasta' u Čapljini.

"Dužni smo reagirati povodom objave članka pod naslovom 'Gorjela tvornica keksa i vafla 'Lasta' Čapljina'. Naime, istina je da se pristupilo čišćenju kruga tvornice te je spaljivanje otpadnog raslinja unaprijed najavljeno i lokalnim vatrogascima. Prilikom spaljivanja, vatra se proširila malim dijelom pokošenog travnjaka, ali je u roku od nekoliko minuta ugašena.

Bombastični naslovi, kao i tekst koje ste naveli nimalo ne odražavaju činjenično stanje (npr. tvornica se nije zapalila, parking se nalazi na sasvim drugom kraju dvorišta...), te stvaraju negativan publicitet koji tvornici u ovom trenu nimalo nije potreban", navedeno je u tekstu 'Laste' d.d. Čapljina - u stečaju, koji je stigao s maila Željka Bokanovića.

Požar u krugu tvornice keksa i vafla  - Zapaljena tvornica keksa i vafla

Foto: Bljesak.info / Požar u krugu tvornice keksa i vafla 
Kopirati
Drag cursor here to close