Noćna potjera

Spektakularna potjera kroz Zagreb: Uhićen vozač kombija s 32 migranta

Policijski službenici uhitili su vozača za kojeg je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Moldavije, dok su se u vozilu nalazila 32 strana državljana, među njima i desetak djece.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 01. 2024. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Noćna potjera za kombijem s migrantima u Zagrebu. Vozač kombija stranih registarskih oznaka oštetio je rampu na naplatnoj postaji Lučko i nastavio bijeg prema novozagrebačkom rotoru, preko Jadranskog mosta po Selskoj sve do Ilice, pa se nakraju zabio u policijsku blokadu u Kustošijanskoj ulici.

Policijski službenici uhitili su vozača za kojeg je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Moldavije, dok su se u vozilu nalazila 32 strana državljana, među njima i desetak djece.

Još jedna potjera za krijumčarem migranata dogodila se i kod Pisarovine. Završila je nesrećom u kojoj je ozlijeđeno troje maloljetnika.

Troje djece koja su strani državljani, stari 14, 10 i 7 godina, stigla su sinoć u pratnji oca u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, nakon prometne nesreće u blizini Pisarovine, rekao je Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Djeca iz prometnih nesreća nisu teže ozlijeđena te stoga nisu zadržana na hospitalizaciji.

U bolnicu je jutros stiglo i 13-godišnje dijete iz prometne nesreće u Kustošiji, uz pratnju policijskog službenika i bez dokumenata, rekao je Roić za HRT. Dijete je pregledano i obrađeno. Dijagnosticirana mu je koštana trauma u području donjeg ekstremiteta i otpušteno je nakon imobilizacije uz preporuke i obavezu kontrole.

Kombijem s migrantima bježao po Zagrebu, zabio se u policijsku blokadu

Policija je zatvorila Kustošijansku ulicu u zapadnom dijelu Zagreba nakon dramatične potjere za vozačem kombija austrijskih oznaka koji je navodno prevozio migrante. Probio je rampu na Lučkom i jurio gradom, a u Kustošiji ga je dočekala policijska blokada. Policija je odmah opkolila vozilo i izvukla sve osobe iz njega. U tijeku je očevid i kriminalisticko istraživanje.

Priopćenje PU zagrebačke

Na autocesti A1 u smjeru Zagreba policijski su službenici uočili kombi vozilo stranih nacionalnih oznaka za koji su posumnjali da prevozi strane državljane. Vozač kombi vozila se odbio zaustaviti na naredbe policijskih službenika te se vozilom dao u bijeg u smjeru Zagreba. Dolaskom do naplatne postaje Lučko, probio je spuštenu rampu te je, nastavio vožnju kroz Zagreb.

Na području Zagreba angažirane su policijske patrole s ciljem zaprečivanja prolaska kombi vozila na ruti kretanja na mjestu koje će biti najsigurnije za blokadu. Dolaskom na područje Črnomerca, vozač kombi vozila nastavio se kretati Kvaternikovom ulicom u smjeru juga, a s obzirom na to da je postojala opasnost za ostale sudionike u prometnu i prolazeće građane zbog načina bijega vozača kombi vozila, policijski službenici su na Kustošijanskoj ulici službenim vozilom djelomično zapriječili daljnji prolazak tom ulicom.

Dolaskom do kućnog broja 2A, vozač kombi vozila, udario je u službeno vozilo i zaustavio se.

Policijski službenici su uhitili vozača za kojeg je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Moldavije, dok su se u vozilu nalazila 32 strana državljana. Gotovo svi strani državljani su neozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena je jednom punoljetnom stranom državljaninu za kojeg je utvrđeno da je lakše ozlijeđen i jednoj maloljetnoj osobi.

Nitko od policijskih službenika niti građana nije ozlijeđen.

Kopirati
Drag cursor here to close