Nulta tolerancija prema ilegalnim migracijama

Mostarac bi poslao vojsku na hrvatsku granicu

Raspudić je, obrativši se medijima, istaknuo svoje nezadovoljstvo zbog prisutnosti Egipćana u vozilu i postavio pitanja o razlozima njihova ilegalnog prelaska granice.
Vijesti / Politika | 07. 01. 2024. u 20:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko državno odvjetništvo u Hrvvatskoj nastavlja detaljnu istragu okolnosti nedavne nesreće na A1, koja je privukla pažnju javnosti.

Zasad nije potvrđeno jesu li putnici u kombiju ilegalni migranti, kako navodi saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić.

Raspudić je, obrativši se medijima, istaknuo svoje nezadovoljstvo zbog prisutnosti Egipćana u vozilu i postavio pitanja o razlozima njihova ilegalnog prelaska granice.

Pozvao je na nultu toleranciju prema ilegalnim migracijama te naglasio potrebu za slanjem vojske na granicu kao preventivne mjere.

"Ovdje smo vidjeli u ovom automobilu 12 Egipćana. Što ti Egipćani rade u Hrvatskoj? Zašto su ilegalno prešli granicu? Tko stvara klimu da bi oni kao trebali imati neko pravo ilegalno prelaziti granicu i kršiti zakon o prelasku granice? Mi smo od početka vrlo jasni i čvrsti po toj temi i ovo će biti jedna od ključnih tema izbora. Na Zapadu se priča promijenila, više ih ne žele. Mi ćemo ih tu morati držati i hraniti ili plaćati 20.000 eura po glavi ako ih nećemo otjerati. I ovo je jedna omča na vratu Hrvatske za što Hrvatska nikome nije ni kriva ni dužna", poručio je Raspudić.

Podsjetimo, šesnaestogodišnjak se nalazio u automobilu riječkih oznaka u kojem su poginuli njegovi roditelji dok je u automobilu mađarskih oznaka koji se s njima sudario poginuo vozač čiji identitet još nije utvrđen.

Ukupno je lakše ili teže ozlijeđeno 12-ero osoba koje su osim u Karlovcu zbrinute u bolnicama u Zagrebu i Rijeci.

Kirurg iz karlovačke bolnice Nedjeljko Strikić rekao je da je dječak u dobrom fizičkom stanju te je dobio psihološku pomoć. Na liječničkoj njezi u karlovačkoj bolnici još su petorica ozlijeđenih stranaca od kojih su trojica teže ozlijeđena.

U KBC-u Rijeka zbrinute su četiri osobe od kojih je jedna otpuštena odmah nakon obrade u pratnji policije dok su preostala trojica stabilno i izvan su životne opasnosti.

Preostali pacijenti zbrinuti su u zagrebačkim bolnicama te su također izvan životne opasnosti.

Prometnu nesreću skrivio je vozač automobila mađarskih oznaka koji je prema očevidu zbog prebrze vožnje udario u ogradu nakon čega je frontalno udario u automobil hrvatskih oznaka. Po neslužbenim podacima, u vozilu mađarskih oznaka bili su migranti, a poginuo je vozač.

Policija kriminalističkim istraživanjem utvrđuje sve okolnosti prometne nesreće kao i identitet svih sudionika.

Kopirati
Drag cursor here to close