Mjere pritvora

Za uhićene u akciji 'Rebus' zatražen pritvor i mjere zabrane

Vijesti / Crna Kronika | 03. 12. 2015. u 15:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Sarajevu danas je prihvatio prijedlog Tužiteljstva KS da se odredi pritvor za dvojicu uhićenih u akciji 'Rebus', Adnana Mrkvu i Amela Ćapinu.

Kako je rečeno iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo, detalji vezani za određenje mjere zabrane kretanja bit će odlučeni u naredna 24 sata.

Mjere pritvora za Mrkvu i Ćapinu zatražene su zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogli ometati kazneni postupak, ili da bi mogli napustiti zemlju.

Također, za trojicu uhićenih u spomenutoj akciji Ermina Špilju, Adisa Biberovića i Arifa Malićija zatražene su mjere zabrane koje se odnose na zabranu napuštanja zemlje, ali i druge zabrane bez kojih bi osumnjičeni mogli ugroziti proces, prenosi Klix.

Podsjećamo, SIPA je u ponedjeljak u akciji 'Rebus' slobode lišila pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo 'Organizirani kriminal', u vezi s kaznenim djelima 'Porezne utaje', 'Krivotvorenja ili uništenja poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava', 'Podnošenje lažne porezne prijave' i 'Pranje novca'.

Kopirati
Drag cursor here to close