Banja Luka

Za dva mjeseca opljačkao 34 doma

"Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 160.000 KM", piše u priopćenju.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 03. 2023. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučka policija je u utorak podnijela Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka izvještaj protiv lica D.R. iz Srbije koje se sumnjiči da je počinilo 34 krivična djela teška krađa od početka godine.

Kako se navodi u priopćenju Policijske uprave Banja Luka, u okviru operativne akcije kodnog naziva "SILVER", a koja je usmjerena na sprječavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, policijski službenici su došli do saznanja da se lice D.R. može dovesti u vezu s izvršenjem 34 krivična djela teška krađa izvršena na području Banja Luke u od 1. siječnja do 5. ožujka ove godine.

"Lice D.R. se sumnjiči da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilno ulazilo u unutrašnjost obiteljskih kuća i stanova na području grada Banja Luka, a potom vršilo premetačinu, pronalazilo i otuđilo novac i razne vrijedne predmete. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 160.000 KM", piše u priopćenju.

Dalje se navodi da na osnovu naredbe suci Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu suglasnost tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija u Banja Luci, kao i putničkog vozila Opel, koje je lice D.R. koristilo, prenose Nezavisne

"Tom prilikom je pronađen 91 predmet koji je uz potvrdu privremeno oduzet (zlatni i srebrni nakit, ručni satovi, mobilni telefoni, vatreno oružje, odjevni predmeti), a koji se može dovesti u vezu s izvršenjem predmetnih krivičnih djela. Policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska lica D.R., koje se nalazi u bijegu", ističe se u priopćenju Policijske uprave Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close