Široki Brijeg

Vozač u Tužiteljstvu ŽZH automobilom udario učenika i pobjegao

Službeni vozač Županijskog tužiteljstva ŽZH automobilom je udario učenika kod škole i pobjegao, a policija ga je pronašla zahvaljujući učenicima koji su upamtili dio registracije.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 11. 2018. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač R.M. (62) iz Ljubuškog udario je automobilom učenika dok je prelazio cestu kod Druge osnovne škole Široki Brijeg.

Iako se događaj dogodio u ponedjeljak, 19. studenog, MUP Županije Zapadnohercegovačke priopćenje o ovoj nesreći objavio je tek u četvrtak u 13:00 sati i to nakon što je vijest o ovom slučaju objavio portal SirokiBrijeg.info.

Kako navodi spomenuti portal, riječ je o Rajku Markotiću, službenom vozaču Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

''Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu u četvrtak je zaprimilo Informaciju o prometnoj nesreći u obliku kako je to navedeno u priopćenju MUP-a ŽZH te će policijski službenici poduzeti mjere i radnje iz njihove nadležnosti'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Prema informacijama MUP-a ŽZH, prometna nesreća dogodila se u Kvaternikovoj ulici u ponedjeljak u 10:54 sata kod Druge osnovne škole Široki Brijeg.

''Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izašli su na mjesto događaja te su utvrdili da je u prometnoj nesreći sudjelovao pješak – dječak rođen 2007. godine, i nepoznato motorno vozilo s registarskim oznakama koje su svjedoci tek djelomično zapamtili.

Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da je u prometnoj nesreći sudjelovalo motorno vozilo marke Škoda Fabia, koje je u vlasništvu Županijskog tužiteljstva ŽZH te do saznanja da je istim upravljao R. M. (62) s šireg područja općine Ljubuški.

Odmah potom R. M. (62) je pozvan u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje je saslušan te je isti alkotestiran alkometrom marke 'Drager' pri čemu je očitana koncentracija od 0,00 g/kg alkohola u dahu. Vozilo kojim je upravljao R. M. (62) je fotografirano te nisu evidentirana oštećenja na istome'', stoji u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH u kojem se dodaje da policijski službenici poduzimaju druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće.

 

Kopirati
Drag cursor here to close