Foča

Vojnika privela policija i od tada mu se gubi svaki trag

Drago Tanasković, pripadnik OS BiH, nakon ispitivanja u policijskoj stanici u Foči je nestao. On je bio priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo Iznuda.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 03. 2024. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnik Oružanih snaga BiH Drago Tanasković (30) iz Čajniča nestao je nakon privođenja zbog navodne iznude, a pojedini mediji izvještavaju kako je '' nestao pod čudnim okolnostima''.

Informaciju o nestanku je potvrdila glasnogovornica Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica.

Tanasković je, kako je navela obitelj, priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznuda u pokušaju.

Prema tvrdnjama obitelji, on je nakon zadržavanja pušten u utorak oko 21 sat, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Nije se pojavio na poslu u Bileći, niti u stanu, niti kod obitelji u Čajniču.

''Cijela obitelj je na ivici očaja. Dečko je priveden i od tada mu se gubi svaki trag. Kada sam rekao da i treba biti priveden, ako je kriv, ali i da se ispita osoba koja ga tuži, jer njega sad nema, zapovjednik policije mi je rekao da ne vjeruje da bi taj dečko mogao biti netko tko bi povrijedio ili ubio drugu osobu. Meni je ta izjava nevjerojatna, jer koliko znam policija nije vjerska organizacija da radi na osnovu vjere'', rekao je stric nestalog Tanaskovića.

Kaže kako nemaju nikakvih informacija niti ih bilo tko o bilo čemu izvještava.

''Nitko nam ništa ne govori, mnogo smo zabrinuti šta se desilo. Šta god da je uradio neka odgovara. Ono što znamo je da ga je prijavio neki momak Njegoš, da li je on priveden, da li se čula ta druga strana, mi ne znamo. Ali momka od 30 godina nigdje nema. Pokušavamo doći do bilo kakve informacije, da li je živ uopće? Tri noći su prošle od tada, ovo je četvrti dan. Momak od 30 godina nestao u centru grada i nitko ništa'', kaže za Klix stric Radoš Tanasković.

Iz Policijske uprave Foča priopćeno je kako intenzivno tragaju za Tanaskovićem te da je njegov nestanak prijavljen Policijskoj stanici Čajniče 28. ožujka 2024. godine u 8.00 sati.

''Nestala osobe je posljednji put viđena uvidom u sustav video nadzora javnih površina općine Foča na lokaciji ‘Јužni most slobode’ na putnom pravcu Foča-Ustikolina 26. ožujka 2024. godine oko 21.10 sati'',  navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je osoba ''srednje razvijenosti, visine oko 175 cm, smeđe kratke kose, smeđih očiju i srcolikog oblika lica''.

''Na sebi je imao tamnoplavu jaknu s kapuljačom, hlače od teksasa djelomično poderane na lijevoj nogavici iznad koljena i patike'', navodi se u priopćenju.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close