Javljaju se oštećeni građani

Vlasnik butika prozvao optuženu inspektoricu: "Uđe, nakupi pune vreće i ništa ne plati"

Nakon što je inspektorica uhićena, redakciji "Avaza" obratilo se više "žrtava" njenog nesavjesnog rada i brutalnog reketa
Vijesti / Crna Kronika | 12. 01. 2023. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićena inspektorica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Ajla Čeljo, koju Tužiteljstvo KS tereti za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, na više načina je zloupotrebljavala svoju funkciju odnosno posao inspektora.

Uhićena s označenim novčanicama 

Kako je navelo Kantonalno Tužiteljstvo KS, osumnjičenu Čeljo su lišili slobode pripadnici SIPA-e, nakon što je od vlasnika jedne biokemijske laboratorije u Sarajevu prethodno tražila novac, koji je prilikom simuliranog davanja potkupnine i primila u iznosu od 1.000 KM.

Osumnjičena je uhićena s označenim novčanicama. Inače, traženje mita prijavio je vlasnik laboratorije od kojeg je osumnjičena inspektorica tražila novac, nakon obavljenog inspekcijskog nadzora, a kako mu ne bi izdala prekršajni nalog s novčanom kaznom.

Kako je portal "Avaza" ranije objavio, inspektorica Čeljo je vršila i prvi nadzor u Osnovnoj školi "Grbavica 1" a u vezi s skandaloznom odlukom da se Samir Alihodžić, presuđeni pedofil, vrati na posao. Nakon što je izvršila nadzor prokomentirala je "sve je ok" te sačinila zapisnik.

Ljutiti vlasnik 

Nakon što je inspektorica uhićena, redakciji "Avaza" obratilo se više "žrtava" njenog nesavjesnog rada i brutalnog reketa. Portalu "Avaza" javio se i vlasnik jednog butika iz Sarajeva.

"Znala je doći, naše radnice su uvijek strepile od nje. Uđe u radnju, nakupi pune vreće odjeće, nije to ni jeftino vjerujte i samo izađe. Uvijek je potencirala radnicima da je ona inspektorica i da može uvijek doći i napisati kaznu", kazao je njihov sugovornik.

Ovo je, kako sada stvari stoje, samo vrh ledenog brijega. Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, još uvijek nije zatražilo određivanje pritvora za uhićenu inspektoricu koja se nalazi u njihovim prostorijama.

Kopirati
Drag cursor here to close