Tužiteljstvo BiH

Visokoškolsko obrazovanje u BiH - 20 osoba prijavilo seksualno uznemiravanje

Na temelju navedene prijave u Tužiteljstvu BiH formiran je predmet i izvršit će se detaljne provjere.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 01. 2021. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvu BiH podnesena je prijava o spolnom i seksualnom uznemiravanju na određenim visokoškolskim ustanovama, priopćeno je iz Tužiteljstva.
 
U prijavi su izneseni  navodi o spolnom i seksualnom uznemiravanju više od 20 oštećenih osoba, na ustanovama za visokoškolsko obrazovanje u Bosni i Hercegovini.
 
Na temelju navedene prijave u Tužiteljstvu BiH formiran je predmet i izvršit će se detaljne provjere.
 
''U interesu zaštite oštećenih osoba, u ovom trenutku ne možemo davati više detalja'', priopćili su iz Tužiteljstva.

Podsjetimo, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru prije nekoliko dana pozvao je studente da prijave ako su doživjeli nasilje na Sveučilištu. U objavi na društvenim mrežama navode da se Studentski zbor pridružuje ''ostalim kolegama u pružanju podrške osobama koje su doživjele neku vrstu nasilja i seksualnog uznemiravanja''.

''Svi studenti koju su doživjeli neku vrstu nasilja na Sveučilištu u Mostaru mogu se javiti nama putem e-maila ili osobnim dolaskom u ured studentskog zbora. Naša pravobraniteljica Anja Galović će pružiti svu moguću podršku u ovakvim situacijama. Anju možete kontaktirati: [email protected] ili na [email protected]'', stoji u objavi.

Danas su nam iz Studentskog zbora kratko prokomentirali da nisu do sada imali niti jedne prijave, te da će se dalje o ovom pitanju očitovati Sveučilište u Mostaru.

Prijave su počele nakon pokretanja inicijative ''Nisam tražila'' koja je u svega nekoliko dana preplavljena je svjedočanstvima o iskustvima zlostavljanja i seksualnog uznemiravanja.

Facebook stranica Nisam tražila nastala je nakon što je hrabra glumica Milena Radulović istupila javno s optužbom za silovanje, u samo nekoliko dana zapratilo ju je na tisuće ljudi iz cijele regije, njezine četiri pokretačice zasute su sa preko 3000 svjedočanstava, u međuvremenu su im stranicu i profile pokušali hakirati.

Kopirati
Drag cursor here to close