Nezakonite migracije

Više od 2.000 migranata vraćeno s bh. granice

Galić je danas održao sastanak s pripadnicima Postrojbe Granične policije Zvornik i Posebnim timom za borbu protiv nezakonitih migracija na čelu sa zapovjednikom Muamerom Fazlagićem.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 05. 2021. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka ove godine, pripadnici GPBiH odvratili su gotovo dvije tisuće nezakonitih migranata. Svjesni smo činjenice da nemamo dovoljno ljudstva za potpunu zaštitu državne granice, zato su gotovo svi postojeći kapaciteti Granične policije BiH usmjereni na istočni dio granice, kazao je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Naime, Galić je danas održao sastanak s pripadnicima Postrojbe Granične policije Zvornik i Posebnim timom za borbu protiv nezakonitih migracija na čelu sa zapovjednikom Muamerom Fazlagićem.

Foto: PR / Granična policija 

"S obzirom na to da se poboljšanjem vremenskih uvjeta očekuje pojačan migracijski pritisak, što se već sada osjeti na istočnom dijelu granice, sudionici sastanka su razgovarali o aktualnom stanju na državnoj granici i mjerama", naglasio je Galić.

Na sastanku su precizirane aktivnosti koje će se provoditi u idućem razdoblju i dogovorena strategija kojom će se nastaviti realizirati nadzor, prikupljati obavještajno-sigurnosni podaci,  postavljati zasjede i nadzorni punktovi te poduzimati sve ostale mjere u borbi protiv nezakonitih migracija.

Kopirati
Drag cursor here to close