Mostar

Vijenci i svijeće u sjećanje na Jozu Leutara

Leutar je ubijen u atentatu, bombom koja je postavljena u njegov službeni automobil, koji je nad njim izvršen 16. ožujka 1999. godine u Sarajevu.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 03. 2024. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko izaslanstvo Vlade i Skupštine HNŽ-a odalo je počast pokojnom Jozi Leutaru, zamjeniku federalnoga ministra MUP-a, povodom 25. godišnjice njegova ubojstva.

Izaslanstvo HNŽ-a, zajedno s članovima obitelji Leutar te izaslanstvima drugih županija i institucija, u četvrtak je položilo vijence i upalilo svijeće na Leutarovu grobu na mostarskomu katoličkom groblju ''Masline''.

Foto: Vlada HNŽ / 25. godišnjica ubojstva Jozo Leutara

Ujedno su i delegacije Federalne uprave policije i Federalnog ministarstva unutarnjih poslova položile vijence u zgradi Federalnog ministarstva unutarnjih poslova/Federalne uprave policije, kao i na mjestu ukopa u Mostaru.

Foto: FUP / Delegacije Federalne uprave policije i Federalnog ministarstva unutarnjih poslova položile su vijence u zgradi ministarstva

Podsjetimo, Leutar je ubijen u atentatu, bombom koja je postavljena u njegov službeni automobil, koji je nad njim izvršen 16. ožujka 1999. godine u Sarajevu.

Nitko nije odgovarao, kako u svojstvu nalogodavaca, tako niti u svojstvu izvršitelja toga zločina na visokoga federalnog dužnosnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Jozo Leutar preminuo je 28. ožujka 1999. od posljedica teškoga ranjavanja u atentatu.

Kopirati
Drag cursor here to close