Leštani

VIDEO | Eksplozija u tvornici raketa u Srbiji: Dvoje mrtvih, 16 ozlijeđenih

Na snimci koja je objavljena na Twitteru gore najmanje dva automobila na parkiralištu ispred tvornice.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 11. 2021. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Eksplodirala tvornica raketa kod Beograda

U eksploziji u tvornici u Leštanima poginule su najmanje dvijee osobe, a 16 je ozlijeđeno, dok su pripadnici Sektora za vanredne situacije uspeli stabilizirati situaciju, izjavio je zapovjednik Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

Precizirao je da su vatrogasci spasioci spasili pet osoba u suradnji sa ekipama hitne pomoći i policije, javiloje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

''Zapovjedno-operativni centar Vatrogasno spasilačke brigade Beograd u 14.13 sati dobio je dojavu da je došlo do eksplozije u tvornici raketnog goriva u neposrednoj blizini Bubanj potoka“, rekao je Majstorović i dodao da su na lice mjesta upućene adekvatne snage – 11 vozila i 36 vatrogasaca.

Dolaskom na lice mjesta, kako je objasnio, ustanovljeno je da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

''U ovom trenutku vatrogasci spasioci stabilizirali su situaciju i obavljaju pretragu terena i koriste dron sa termovizijom kako bi se locirali eventualno stradali i ozlijeđeni“, rekao je Majstorović.

RTS javlja da je deo ozlijeđenih prevezen u Urgentni centar, a deo u VMA.

Kako RTS saznaje, u pogonu u kom se proizvode rakete nalazilo se 40 radnika.

Na snimku objavljenom na Twitteru vide se automobili koji gore u neposrednoj blizini fabrike.

Mještanka Leštana izjavila je za B92 da se uslijed detonacije zaljuljala se stolica na kojoj je sjedila, javlja Jutarnji.

U tvornici se, između ostalog, proizvode rakete za obranu od tuče.

Slična eksplozija u pogonu za proizvodnju goriva za rakete dogodila se i 2008. godine, kada su ranjena trojica radnika. Eksplozija i nesreća su se dogodile u pogonu koji je služio za miješanje supstanci koje se koriste za punjenje raketa.

Kopirati
Drag cursor here to close