Velika policijska akcija u BiH

Uhićene četiri osobe - izgradili kamp za uzgoj marihuane

Nasadi marihuane su uzgajani u kampu koji predstavlja savršeno uređeni primjer zasađene parcele kakve se ne bi posramili ni najbolji poljoprivrednici.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2021. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na terenu na području Velike Kladuše, realizirana je zapljena velike količine opojne droge marihuana kao i otkrivanje specijalno napravljenih kapaciteta za uzgoj opojne droge, koja je krijumčarena na ilegalnom narko - tržištu u Bosni i Hercegovini kao i u zemljama EU.

Postupajući pod nadzorom Tužiteljstva BiH, više desetina policijskih djelatnika Granične policije (Središnji istražni ured Odsjek za prikrivene operacije) uz potporu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i asistenciju MUP-a USK, na području Velike Kladuše, realizirali su akciju otkrivanja i zaplijene velike količine opojne droge marihuana, kao i ilegalnih za sada ove opojne droge u specijalno napravljenim skrivenim kapacitetima za uzgoj i pripremu opojne droge, navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

Foto: Tužiteljstvo BiH / Moderno uređena plantaža marihuane

Tijekom akcije lišene su slobode četiri osobe, osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je suradnja s partnerskim institucijama Hrvatske.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH zajedno s partnerskim institucijama i agencijama u BiH, regiji i Europskoj uniji, poduzima aktivnosti u više predmeta u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnih droga u velikim količinama, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Foto: Tužiteljstvo BiH / Pronađeni 'kamp marihuane'  
Kopirati
Drag cursor here to close