Kolibrić

U Posušju pala ''određena količina marihuane i kokaina''

Izuzeti su pronađeni predmeti iz stana osoba A.G. (28) i J.B. (27) te će biti upućeni na vještačenje.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 05. 2021. u 11:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici županijskog MUP-a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu proveli su višemjesečnu akciju kodnog naziva 'Kolibrić 21' u kojoj su uhićene dvije osobe te oduzeta određena količina marihuane i kokaina.

Kako je priopćeno iz županijskog MUP-a, akcija se odnosi na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga od strane više osoba s područja Posušja.

Policija je izvršila pretragu obiteljske kuće u mjestu Lipovice, općina Posušje, stana u Posušju i osobnog motornog vozila koje koristi A.G. (28).

Izvršenim pretragama pronađena je i izuzeta suha biljna tvar koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu i praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu kokain, potom dvije digitalne precizne vage, više komada mobilnih aparata, određena količina novca, kao i ostalih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Izuzeti su pronađeni predmeti iz stana osoba A.G. (28) i J.B. (27) te će biti upućeni na vještačenje.

U policijskom priopćenju nadalje se navodi kako će osoba A.G. uz izvješće o počinjenom KD Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga biti predana postupajućem tužitelju, dok će protiv osobe J.B. nakon kompletiranja predmeta biti upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu o istom kaznenom djelu.

Iz MUP-a napominju kako je riječ o višemjesečnoj operativnoj akciji, čijim provođenjem je, uz izravni nadzor postupajućeg tužitelja, evidentiran veliki broj transakcija kupoprodaje opojnih droga počinjenih od strane A.G. i drugih osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close