Fušeraj?

Već peti put Sud BiH ukazuje na greške državnom tužitelju

Sud Bosne i Hercegovine već peti put je Državnom tužiteljstvu vratio na doradu optužnicu za ratni zločin
Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2018. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine već peti put je Državnom tužiteljstvu vratio na doradu optužnicu za ratni zločin počinjen u Vlasenici protiv Maneta Đurića, Radenka Stanića, Miroslava Kraljevića i Gorana Garića, doznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Optužnica je, kako saznaje BIRN BiH, vraćena na doradu, jer se osumnjičenima na teret ne stavljaju sva djela, koja su prema dokazima i svjedocima počinili pripadnici Službe javne bezbjednosti (SJB) Vlasenica.

Nepotvrđena optužnica protiv Đurića, Stanića, Kraljevića i Garića je najopsežnija do sada za zločine u Vlasenici. Podignuta je još 6. prosinca, a još nije potvrđena, rečeno je za BIRN u Sudu BiH.

''Optužnica nije potvrđena, o odluci suca za prethodno saslušanje po predmetnoj optužnici, javnost će biti blagovremeno upoznata službenim priopćenjem Suda, koje će u skladu sa praksom Suda biti distribuirano i novinarima'', naveli su u Sudu Bosne i Hercegovine.

Istragu protiv njega je vodilo Okružno tužiteljstvo u Istočnom Sarajevu, a Tužiteljstvo BiH je predmet preuzelo u prosincu  2007. godine.

Osumnjičeni Radenko Stanić trenutno obavlja funkciju pomoćnika ministra sigurnosti BiH, dok je Miroslav Kraljević aktualni načelnik Općine Vlasenica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close