Očevid traje

Istragu o padu aviona u Mostaru preuzima državno tužiteljstvo

Vijesti / Flash | 13. 05. 2017. u 17:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda je posjetio mjesto tragedije kod Mostara, gdje se srušio sportski avion oko 16 sati u kojem je poginulo više osoba, te kazao kako će istragu o nesretnom slučaju preuzeti državno tužiteljstvo.

"Ovo je velika tragedija i ne mogu ništa reći. Na mjestu nesreće su dežurni tužitelji i policija HNŽ-a, a uskoro stiže državna tužiteljica koja će preuzeti istragu", kazao je ministar Bevanda za Agenciju Anadolija.

Prema prvim potvrđenim informacijama, u nesreći su poginule četiri osobe. Ministar Bevanda je naglasio kako je još uvijek neslužbeno da je u tragičnoj nesreći život izgubilo pet osoba.

Ranije je istaknuto kako je u nesreći poginuo pilot, jedna mlađa muška osoba te troje djece.

Na mjesto nesreće stigao je i ravnatelj Međunarodnog aerodroma Mostar Marin Raspudić, koji je kroz plač kazao da poginula djeca dvojice uposlenika aerodroma.

Jedan, koji je izgubio dvoje djece, radi kao vatrogasac, dok drugi radi na kontrolnom tornju, a Dnevni list navodi kako su djeca starosti između sedam i deset godina.

''Ovo je tragedija, užasna tragedija'', kazao je jecajući Raspudić

Iz Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) nisu mogli potvrditi tko se nalazio u zrakoplovu.

"Nemamo službenu informaciju tko je bio u zrakoplovu. Obaviješteni smo da je s veze nestao zrakoplov u 15.53. Odmah nakon toga toranj u Mostaru je dojavio da je vidio pad, veliku eksploziju i požar. Odmah je angažiran Centar BH ANSA-e koji je pokrenuo spasilačku akciju i obavijestili sve službe na terenu", rekli su za HINA-u iz BHANSA-e.

Avion se srušio danas oko 16 sati između Heliodroma i novog zatvora u Jasenici. Nakon pada zrakoplov je izgorio, a na mjesto nesreće odmah su izašle ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Nesreća se dogodila prilikom promotivnog panoramskog leta iznad Mostara, koji je organiziran u sklopu manifestacije "Dani otvorenih vrata".

Kopirati
Drag cursor here to close